Als marketeer ben je constant bezig met het creëren en implementeren van strategieën om je merk te laten groeien, klanten aan te trekken en je bedrijf succesvol te maken. Maar niet enkel als marketeer ook als ondernemer ben je hiermee bezig.

Nu zit je in een dienstverlenende beroep en help je voornamelijk klanten, maar het plannen van een specifieke dag voor marketingactiviteiten kan echter een gamechanger zijn voor jou en je business. In deze blog bespreken we hoe je een marketing dag kunt plannen en de voordelen die het met zich meebrengt.

Maak een duidelijke doelstelling

Voordat je begint met het plannen van je marketing dag, is het belangrijk om een duidelijk doel te stellen. Wat wil je bereiken met je marketingactiviteiten? Wil je meer naamsbekendheid of evt een fb campagne opzetten of aan je website werken? Door een specifiek doel te hebben, kun je je marketingdag gericht plannen waardoor je weer efficiënt kan werken.

Beschrijf je taken en prioriteiten

en marketingdag kan vol zitten met verschillende taken, zoals het opstellen van content, het beheren van sociale media, het analyseren van gegevens of het opzetten van advertentiecampagnes. Identificeer de belangrijkste taken die moeten worden voltooid om je doelstelling te bereiken en stel prioriteiten. Door je te richten op de meest waardevolle activiteiten, benut je je kostbare tijd effectief.

Creëer een tijdschema en werk in tijdsblokken

Wil je echt georganiseerd te werk gaan, werk dan in een tijdschema met blokken. Zo heb je in 1 overzicht je taken en weet je ook hoeveel tijd je hebt om een onderdeel te spenderen. Zo werk je ook weer het meest effectief met de kostbare tijd die je hebt. En door gestructureerd te werken, kun je de focus het beste behouden.

Automatiseren is key

Om je marketingdag nog productiever te maken, maak je gebruik van verschillende hulpmiddelen en automatiseringstechnieken. Er zijn talloze tools beschikbaar die je kunnen helpen bij taken zoals planning, contentcreatie, sociale media-beheer en analyse. Door deze tools te gebruiken, kun je tijd besparen en je werkdag effectief invullen.

Voordelen van het plannen van een marketing dag:
  1. Verhoogde productiviteit
  2. Betere organisatie: helpt je om georganiseerd te blijven..
  3. Optimaal gebruik van je tijd.
  4. Betere resultaten en meer klandizie

Onze Online Academy is speciaal ontworpen om jouw salon naar het volgende niveau te tillen.
Hier vind je waardevolle masterclasses met praktische tips, strategieën van experts, theorie -en praktijkvoorbeelden en digitale werkbladen om jouw beauty business te laten bloeien.

Heb jij je marketing dag al gepland staan? Het zorgt niet direct voor meer omzet maar wel voor meer omzet op de langere termijn. Start daarom vandaag nog in de online academy met Masterclass 3.

Nu van € 99,- voor € 47,- met kortingscode: SUCCES3